Familieopstellingen

Misbruik leef je zonder dat je het door hebt. Het zit verweven in al je cellen en je komt het vaker tegen dan je lief is.
Een op de vijf vrouwen is belast met seksueel misbruik. Juist door dit belaste verleden kunnen vrouwen buitenproportioneel reageren op bepaalde situaties in werk en loopbaan en worstelen met diverse thema’s. Als gevolg van het misbruik heb je overlevingsstrategieën gekozen om verder te kunnen gaan in het leven. Deze overlevingsstrategieën hebben je verder gebracht en dat is mooi. Zodra je overlevingsstrategieën je in de weg gaan zitten, ontstaat er een dilemma. Ze dienen je namelijk niet meer, maar tegelijkertijd is er nog geen alternatief gedrag. Dat gaat schuren.
Je hebt bijvoorbeeld geleerd het alleen te doen en niet meer uit te reiken naar anderen. Als gevolg hiervan voel je je eenzaam door je hart te sluiten en het in stilte dragen van jouw familiegeheim. Eenzaamheid kan zijn ontstaan als dit geheim in jouw familie er voor gezorgd heeft dat je nu buitengesloten bent. Of doordat je ouders je in het misbruik niet gezien of gehoord hebben en je er als volwassen vrouw alleen voorstaat. Dit is nog maar 1 overlevingsstrategie, maar er zijn er nog veel meer. 

Vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik zijn welkom om in een veilige sfeer, samen met lotgenoten een dag opstellingen te doen, en afscheid te nemen van overlevingsstrategieën die niet meer dienend zijn. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn eenzaamheid, slachtofferschap, onveiligheid, angst, je schuldig voelen, jezelf weggeven, gemis aan een vader/moeder, negatief zelfbeeld, loyaliteit, erkenning en je eigen seksualiteit.

 

Hoe zou het zijn om samen met andere vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik antwoord te krijgen op jouw vragen?
 • Hoe kom ik bij mijn verlangen?
 • Wat staat mijn verlangen in de weg?
 • Hoe neem ik afscheid van mijn slachtofferrol?
 • Wat maakt dat ik steeds over mijn grenzen ga?
 • Hoe doorbreek ik de loyaliteit naar de dader ?
 • En hoe kom ik weer in contact met mijn seksualiteit ?
 • Wat is er nodig om me weer veilig te voelen…
 • Na een periode van afsluiting wil ik mijn hart weer openen…
 • Hoe kan ik nemen wat mijn ouders mij gegeven hebben?
 • Hoe kom ik weer in contact met mijn gevoel?
 • Hoe kan ik vanuit eenzaamheid weer in verbinding met de ander komen?
 • Hoe kom ik bij mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe transformeer ik een laag zelfbeeld in mezelf de moeite waard vinden?

 

Herken je je in een van bovenstaande voorbeelden of heb jij een andere vraag? Wil je je gesteund door andere vrouwen een middagdag verbonden voelen met lotgenoten ? Het mag allemaal op deze dag, want deze dag is er speciaal voor jou! 

Het resultaat van deze dag is allereerst een antwoord op je vraag. Een helende en transformerende werking op je ziel, waardoor er vaak een innerlijke beweging opgang komt. Verbinding met lotgenoten en vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid leren kijken.

Werkwijze

We werken in een kleine groep van maximaal 8 vrouwen die belast zijn met seksueel misbruik. We gaan aan de slag met familieopstellingen, waarin we zonder oordeel kijken,uit respect voor ieders familiesysteem. Samen met lotgenoten vinden we herkenning in elkaars thema’s. Je wordt als representant intuïtief gekozen op een thema dat in jouw familiesysteem resoneert. Dit betekent dat je vraag deels al beantwoord kan zijn door als representant in een opstelling van een ander te staan. Heb je een vraag die je graag wil opstellen of wil je alleen als representant opgesteld worden; beiden is mogelijk. Door hieronder op de link te klikken, kom je bij het contactformulier. Daar kan je aangeven wat je wensen zijn. Indien je nog niet eerder met familieopstellingen hebt gewerkt, is het raadzaam eerst als representant mee te doen.

Opstellingen voor misbruikte vrouwen die grip willen op emoties

Eerst komende datum 21-12-2018, omgeving Nijmegen
Aanvang: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 85-  excl. btw.
Aanmelden via deze link.