Vrouwen, hoe ik mezelf verlos uit eigen gevangenschap

Afgelopen week is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan vrouwen. Ik heb de sprong in het diepe gewaagd. Voor mij een mijlpaal in mijn leven.

Mijn weg

Het lot van de ander weegt voor mij altijd zwaarder dan mijn eigen lot. Ik stem in eerste instantie volledig af op de ander en kan mezelf echt weggeven. Door dit jaar in jaar uit te doen, krijg ik langzaamaan het gevoel van mezelf te vervreemden en weinig contact te voelen met wie ik in essentie ben. In plaats daarvan voel ik me vaak leeg en moe. Mijn lijf geeft al langere tijd duidelijke signalen die ik tot voor kort niet herkende. Nu mijn lichamelijke klachten ervoor zorgen dat ik zowel bij werk, als ook bij sociale kontakten regelmatig verstek moet laten gaan, is er bij mij een bel gaan rinkelen. Mijn automatisch gedrag er ten koste van mezelf voor de ander te willen zijn, is letterlijk ziekmakend.

 

Mijn keuze

Voor mezelf kiezen betekent in eerste instantie dat ik mezelf toestemming geef er voor mezelf te zijn. Het betekent ook een duidelijke keuze maken naar mijn directe omgeving waarin dit oude patroon gewoon is. Ik heb tijdelijk het contact met mijn moeder verbroken, omdat zij de persoon is waaraan ik loyaal ben, in ruil voor erkenning van mij en mijn verleden. Dit patroon keren lukt voor mij alleen, indien ik weet dat ik er bij de bron niet automatisch iedere keer ingezogen wordt. Nu is het belangrijk die erkenning aan mezelf te geven. In aanvang een keuze die ik me een jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. Er valt een last van mijn schouders en ik stap als het ware uit een kooi die ik van jongs af aan zelf (weliswaar onbewust) heb gecreëerd.

Loyaal

Het is een lange weg geweest om hier te komen. Dit automatisme heeft me lange tijd gediend. Nu ik het als gevangenschap ervaar, werkt het niet meer dienend. Het zorgt er voor dat de ander er meer toe doet dan ik. Ik heb jaren last gehad van het beeld dat ik loyaal moest zijn aan een norm vanuit mijn opvoeding Nu kom ik erachter dat ik beter loyaal kan zijn aan mezelf. Ik leefde in een illusie. En beetje bij beetje sijpelde het besef van deze illusie druppel voor druppel binnen mijn bewustzijn. Tot vandaag, en de dag aanbreekt waarop ik een keuze heb het anders te doen.

Niemandsland

Ik ben achteraf dankbaar voor dit langzame groeiproces, zodat ik als het ware ben ”gerijpt” deze daad ook krachtig uit te voeren. Deze daad vergt moed, niet wetende wat het niemandsland voor me in petto heeft. Inmiddels lijkt alles beter dan in mijn vastgeroeste patroon te blijven hangen. Ik ga ontdekken waar deze keuze mij brengt. Ietwat onwennig ga ik op avontuur om mezelf beter te leren kennen en mezelf te genezen van mijn lichamelijke kwalen.

Wil jij  de sprong in het diepe wagen? En voel jij dat de tijd rijp is om een vastgeroest patroon in jezelf te doorbreken ? Wil jij in echte vrijheid leven? Wacht dan niet langer en volg je impuls. Ik help je over de drempel en zorg voor een nieuw persoonlijk avontuur.  Keertje kennismaken? www.mitilleverheldert.nl

 

Deel dit bericht: