Hoe de engelenzussen tijdens een familieopstelling zichtbaar worden.

familieopstellingen Engelenzussen

 

Ze kwam ze bij me voor een familieopstelling met de vraag: “Wat staat een liefdevol contact tussen mijn oudste zus en mij in de weg?” In de intake werd me de context van haar vraag duidelijk en we besloten middels een familieopstelling zicht te krijgen op haar verlangen en wat daarin blokkeerde.

Gronden

We starten met een lijfelijke oefening. Zo begin ik meestal. Dit zorgt ervoor dat mijn cliënten uit hun hoofd en in hun lijf komen. Aandacht voor een goede gronding is belangrijk in dit werk, omdat je via je lichaam signalen opvangt en signalen gewaarwordt en dus beter in staat bent te voelen.
Na deze grondingsoefening, begeleid ik een meditatie om haar in contact te brengen met haar eigen familiesysteem. Deze oefening geeft belangrijke informatie door. Ze wil afstand en eigen ruimte ten aanzien van haar familie en heeft een drukkend, benauwd gevoel ter hoogte van haar keel, nek en schoudergebied. Fysieke gewaarwordingen waar ze in haar dagelijkse leven regelmatig last van heeft.

Woorden die bij de families horen

Om vanuit de geleide meditatie non-verbaal belangrijke informatie op te slaan, gaan we over tot het tekenen van beelden, symbolen of het schrijven van woorden. Zowel vanuit vaders en moeders kant van de familie wordt duidelijk welke woorden bij de ene familie en welke woorden bij andere familie horen.

Floorankers

We maken een vervolgstap naar de floorankers. Floorankers zijn symbolen op de grond die familieleden of thema’s uit de familie vertegenwoordigen. Door hier beurtelings op te gaan staan en te voelen, komt er informatie vrij. Haar zus, haar verlangen en datgene dat haar verlangen in de weg staat, wordt ten opzichte van haar opgesteld.

Waar staat de blokkade symbool voor?

Zo wordt op een gegeven moment duidelijk dat de blokkade een zich herhalend thema uit de vrouwenlijn is, waar zowel haar moeder als haar oudste zus mee van doen hebben. Zowel haar moeder als haar oudste zus hebben beiden twee miskramen gehad. Dit herhalend patroon van miskramen, dat gepaard gaat met pijn, verdriet en angst staat letterlijk en figuurlijk tussen de oudste en jongste zus in. De kou en de eenzaamheid die eerder in de opstelling naar boven kwam kan nu in deze context worden geduid. Door dit herhalend patroon van miskramen zijn moeder en oudste zus alleen met het hun eigen lot verbonden in plaats van met elkaar.

Hand in hand

Het verlangen naar liefdevol contact wordt zichtbaar en voelbaar door de twee overleden zussen op te stellen tussen de oudste en de jongste zus in. Hierdoor ontstaat een prachtig en compleet beeld. Er staan vier zussen hand in hand op een rij. Door de twee ‘engelenzussen’, zoals zij ze noemt in het licht te zetten, komt er een intens gevoel van liefde naar boven die hen met elkaar verbindt; de doden met de levenden. Dit is het eindbeeld van de familieopstelling, waarin de blokkade is getransformeerd in zussenliefde. Hoe mooi is dat?

Hoe zou het zijn om jezelf liefdevol te verbinden met een ongeboren zus of broer, dochter of zoon? En vanuit deze verbinding een intense rust te ervaren in je dagelijks leven? Het is mogelijk. Wil jij dit ook ervaren? Kijk dan op deze link.

Deel dit bericht: